Én egy mogyóróvajas csokoládés kockával készültem, a kép nem túlzás, éppen olyan finom és nagyon-nagyon mogyóróvajas-csokis, mint amilyennek tűnik. A csokoládéhoz és a mogyoróvajhoz bio alapanyagokat használtam.
Hozzávalók
Az alaphoz:50 gramm nádcukor
200 gramm porcukor
50 gramm sózatlan vaj
200 gramm sima (nem darabos) mogyoróvaj
A felső részhez:
200 gramm tejcsokoládé
100 gramm étcsokoládé
Egy evőkanál sózatlan vaj
Szükségünk lesz még egy 23-24 centiméter körüli mély, négyzet alakú üvegtálra vagy tepsire.
Elkészítés
A süti elkészítésénél az igazi kihívást az jelenti, hogy ne együk meg az alapanyagokat munka közben - nekem ez komoly erőfeszítést jelentett. Az összeállítás gyerekjáték, igazából a felszeletelést leszámítva semmi nehézség sincs benne, még az általam olyannyira kedvelt "melegítsük elő a sütőt" fordulat is hiányzik, ugyanis még azt sem kell bekapcsolnunk.
Keverjük össze az alaphoz való alapanyagokat egyenletesen. Tegyük a morzsás tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy üvegtálba és simítsuk el egyenletesen a felszínét, lehetőleg azonos vastagságú legyen mindenhol.
A felső részhez olvasszuk össze a hozzávalókat és öntsük az alapra majd tegyük az egészet a hűtőbe legalább egy fél napra, hogy jól megdermedjen. Amikor kivesszük a hűtőből hagyjuk állni 2-3 órát - ez a következő nagy önfegyelempróba - és forró vízbe mártott késsel szeletelejük fel kis kockákra. Tényleg kicsikre, mert 1-2 mini kocka is bőven elég lesz belőle, főleg ha a keverőtálban ragadt tészta nem veszett kárba...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése