Hozzávalók:
Barackos töltelékhez:
- Hat-nyolc nagy őszibarack, sárga és fehér húsú is legyen közte
- Tíz-tiznekét szem kajszi barack
- Egy-két ág levendula, a levele is
- Egy rúd vanília vagy egy csomag vaníliás cukor
- Kevés vaj
Palacsintatésztához (nekem ebből 14-16 darab nagy palacsinta lesz)
- 450 g liszt
- 3 tojás
- 9 dl tej
- Egy dl szóda
- Két-három evőkanál barnacukor vagy méz
- 50g vaj
Elkészítés:
A palacsintatészta összetevőit turmixgéppel összekeverem, majd a vajat megbarnítom és átszűrve a palacsintatésztához adom. Hagyom állni egy órát.
Az őszibarackokat meghámozom, majd a kajszikkal együt kimagozom, félbe, negyedekbe vágom, és az egészet egy kivajazott hőálló üvegedénybe teszem. Meghintem vaníliás cukorral vagy hozzákeverem a vaníliarúd kikapart magját és meglocsolom mézzel, végül rámorzsolom a levendula virágait és apróra tépett leveleit. 20 perc alatt 200 fokon megsütöm. A palacsintatésztát kisütöm majd megtöltöm a sült barackkal és vaníliafagyival tálalom. Befőttes üvegbe elrakható akár egy hétig is a sült barack, remek kompót és befőtt helyett húsokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése