Nem csak finom, hanem szemet gyönyörködtető látvány is egy üveg alma-körte kompót, amely nagyon jól illik egy szelet csokitorta vagy muffin mellé, de önmagában is megállja a helyét. Nagyon egészséges, hiszen mézzel készül, lábadozó betegeknek, nátha, köhögés, meghűlés esetén egy kis tál langyos kompót kiváló immunerősítő. Ha dunsztoljuk, akkor hónapokig eláll és télen is elővehetjük, így a zordabb napokon, amikor kimozdulni sincs kedvünk egy pléd alá bekucorodva elkanalazgassuk a napsütéses őszi napok emlékén elmélázva...
Hozzávalók:
- 4 alma
- 4 körte
- egy rúd vanília
- méz
- egy citrom leve és reszelt héja
- 1-2 cm gyömbér
Elkészítés:
A körtét és az almát felkockázzuk, egy lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy két ujjnyira ellepje. Ízlés szerint annyi mézet teszünk hozzá, hogy jó édes, kissé szirupos legyen, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a reszelt gyömbért és a vanília rudat és a kikapart magjait, majd puhára főzzük a gyümölcsöket benne. Ha nem dunsztoljuk hűtőben tárolva egy hétig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése