Akinek gyereke van annál biztosan mindig akad maradék gyümölcs. Megmaradt szemek a lecsipkedett szőlőfürtön, uzsonnára, tízóraira megkezdett almák, körték, banánok. Én ezeket sajnálom kidobni, elrakom a hűtőbe, majd adott alkalommal összeaprítom és francia bundáskenyéren, zabkásán végzik gyümölcsöntetként vagy crumble-t készítek belőlük.
Hozzávalók:
- 3-4 körte
- 2 alma
- Egy kis fürt szőlő
- Néhány szem ringló, szilva, esetleg füge
A tésztához:
- 150 g liszt
- 75 g vaj
- 50 g barna kristálycukor (ilyenkor a legjobb, ha van otthon házi vaníliás kristálycukrunk, egy befőttesüvegbe belerakjuk a kimagozott vaníliarudakat és ráöntjük a kristálycukrot, 1-2 hónapig állni hagyjuk)
- 4-5 evőkanál zabpehely
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, egy kivajazott porcelán piteformába terítjük, meghintjük fahéjjal és kardamommal, a tészta hozzávalóit kézzel összemorzsoljuk és rászórjuk a gyümölcs tetejére. 25-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése