Korábban már megosztottam egy amerikai palacsinta receptet, az habkönnyű joghurt alapú volt és kiválóan illenek hozzá a nehezebb kísérők, mint például a csokoládé vagy a banán. Van még egy nagyon jó amerikai palacsinta receptem, ami az igazi kalsszikus, vastag, roppanós, aranybarnára sült amerikai palacsinta, az a fajta, amelyből egy egészségesebb étvágyú gyerek simán eltüntet egy kisebb tornyot. Ez egy kiadósabb palacsinta, inkább gyümölcs vagy lekvár illik hozzá.
A hétvégét egy nagy bicikli kirándulással (nem szeretem a túra szót, olyan teljesítmény szaga van) kezdtük, ahol a földes út mentén, hatalmas, virágoktól roskadozó bodzabokrok csábítottak finom ilatukkal, nem is bírtam elenállni, szedtem belőle egy jókora csokorral. Így a hétvége a bodza jegyében telik, természetesen a reggeli palacsintába is került belőle.
Hozzávalók:
- 225 g liszt
- Egy evőkanál sütőpor
- Egy csipet só
- Kevés méz
- két nagy felvert tojás
- 30 gramm megolvasztott, majd visszahűtött vaj
- 3 dl tej
- 4-5 szép nagy fej bodzavirág
- vaj, zsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Miközben megolvasztom és kihűtöm a vajat, egy nagy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor,só.
2. Felverem a tojásokat és hozzáadoma mézet
3. A liszt közepébe lyukat csinálok és beletöltöm a tejet, a tojást és a vajat.
4. Egy nagy serpenyőben félujjnyi vastagon olajat hevítek, közben a bodza apró virágait óvatosan levágom egy éles kés segítségével és belekeverema tésztába.
5. Az egészet átöntöm egy kancsóba és abból adagolom a serpenyőbe a tésztát. Az olajat ellenőrzöm az első palacsinta előtt egy csepp tésztával, ha sercegni kezd, akkor jó. Pár perc alatt mind a két felét aranybarnára sütöm és eperlekvárral tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése