Mindig is vágytam egy fagyigépre. Imádom a fagyit, és nagyon sokat eszünk nyáron, viszont a fagyiárusoknál kapható fagyik általában csapnivalóak. Egyébként lehet, hogy nem nálunk vannak a legjobb éttermek, hogy bizonyos alapanyagok beszerezhetetlenek és városunk más okokból sem szerepel a kulináris toplistákon. De a világ egyik legjobb fagyija Pécsett kapható, ezt nyugodtan kimerem jelenteni és bárki elhiheti, hogy e megállapítást körültekintő, szorgos, évekig tartó fagyievés előzte meg.
Nagy meglepetésemre és örömömre anyukám tegnap hazaállított egy fagyigéppel. Persze rögtön beüzemeltük és ki is próbáltunk egy egyszerű cseresznyés változatot. A fagyikészítés konzekvenciái: tényleg olyan könnyű, mint amilyennek tűnik. Összekeverjük a hozzávalókat, belerakjuk a gépbe, ami lehűti, keveri és röpke harminc perc alatt elkészíti a fagyit. Az egyetlen rossz hír, hogy túl kicsi az üst, kell még legalább egy. Vagy inkább kettő...
Hozzávalók:
- 120 g kimagozott cseresznye
- 250 g túró
- Három evőkanál mascarpone
- Hat evőkanál nyírfacukor (vagy ízlés szerint)
- 120 g natúr joghurt
- Két dl házitejszín
- Egy evőkanál citromlé
Elkészítés:
A tejszínt habbá verjük, a többi alapanyagot berakjuk a turmixgépbe és összeturmixoljuk, majd a tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk és berakjuk a fagyigépbe. Ennyi. Tényleg ennyi.
Akkor hogyan lehetséges az, hogy nem minden fagyi jó? - A válasz az alapanyagokban rejlik. Mint mindig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése