Kiváló köret sajtok, bruschetták, húsok mellé, ha sajtot teszünk bele önállóan is megállja a helyét. A kislányom, a férjem és mindenki szereti, aki eddig kóstolta, olyanok is, akik nem különösebben gyümölcs rajongók, mint én. A fehér balzsamecettel, citrommal és juharsziruppal bolondított dresszing csodát művel az egyszerű Lollo salátával.
Hozzávalók
- Egy fej lollo saláta
- Két lédús, érett körte
- Egy savanykás alma
- 6-8 szem füge
- Egy marék friss dió megpirítva
A salátaöntethez
- Fél citrom leve
- Öt evőkanál fehér balzsamecet
- Hét evőkanál olívaolaj
- Négy evőkanál juharszirup
Ízlés szerint variálhatóak az arányok, én igazából sosem mérem, csak öntöm és kóstolom.
Elkészítés
A salátát apró darabokra tépjük vagy vágjuk, meglocsoljuk az öntettel és jól átforgatjuk benne. A körtét és az almát apró kockákra vágjuk és elkeverjük benne, a fügét vékony szeletekre vágva a tetejére halmozzuk és megszórjuk a pirított dióval.
Mi sült brie sajt mellé ettük, amit egyszerűen egy öntött vas serpenyőben 180 fokon tíz perc alatt megsütöttem egy kevés juharsziruppal meglocsolva a tetejét.
Könnyű őszi vacsora, könnyű a háziasszonynak és a gyomornak is...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése