A nyirkos, hideg ősz beálltával mindig kívánni kezdem a banánt és a diót, mindennap eszem belőlük valamilyen formában. A banános-fahéjas zabkása dióval egy igazi hűvös időkre való melengető reggeli, jól esik a szürke, borongós napokon ilyen finomsággal ébredni...
Hozzávalók:
- 50 gramm joghurt (3-4 evőkanál)
- 60 gramm nagyszemű zabpehely
- egy dl tej
- egy banán
- 5 szem dió
- fahéj
- méz
Elkészítés:
A tejben pár perc alatt puhára főzöm a zabpelyhet, majd hozzákeverem a joghurtot ez krémesebbé teszi. Rászórom a karikára vágott banánt és meghintem egy kevés fahéjjal, ráhalmozom a diót, amit ha van időm meg is pirítok előtte, végül rácsurgatok egy kis mézet és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése