Ezt a csemegét akkor szoktam készíteni, ha egy fárasztó nap után este már csak ahhoz van kedvem, hogy egy pléd és egy tea kíséretében a kanapén összebújjak a férjemmel és beszélgessünk vagy nézzünk egy jó filmet. Bedobom a sütőbe és amíg leteszem a kislányunkat aludni és lezuhanyzom már kész is. A finom sült rozmaringos-diós illat megalapozza a hangulatot egy igazi otthonos, meghitt estéhez.
Hozzávalók:
- Fél kiló sütőtök
- Három szál friss rozmaring
- Egy marék friss zsálya levél
- Egy marék dió
- Egy alma
- Kevés méz
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítem, a sütőtököt meghámozom, felkockázom, az almát szeletekre vágom, ráhalmozom egy sütőpapírral bélelt tepsire és rácsorgatok egy kevés mézet. A rozmaring ágakat és a zsálya leveleket is ráhelyezem és az egészet alaposan meglocsolom olívaolajjal, majd rászórom a diót és nagyjából 20-25 perc alatt megsütöm. Addig kell sütni, amíg a sütötök teteje enyhén karamellizálódni kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése