Ha valaki igazán medvehagymásat szeretne enni, az medvehagyma krémlevest készítsen. Az alábbi hozzávalókból alig valamivel több, mint két személynek elegendő mennyiség lesz, és nem sok más étellel eszünk meg egyszerre húsz-huszonöt dkg medvehagymát.
A blogon már szerepel egy medvehagyma krémleves, ez a mostani recept, kevésbé lesz "zöld" a krumpli miatt, lágyabb, testesebb az ízvilága.
Hozzávalók
- 50 dkg medvehagyma
- Egy közepes szem krumpli
- Egy póréhagyma
- Tejszín
- 40 g vaj
- Egy liter húsleves alaplé
- Bors
- Olívaolaj
- Só
Elkészítés:
Egy kisebb lábasban vizet forralunk, és a kockára vágott krumplit puhára főzzük benne. Egy magas peremű serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát, majd rádobjuk a vajat és a medvehagymát jól átkevergetve, fedő alatt egy percig pároljuk. Ezután felöntjük a húslevessel és forrás után még pár percig főzzük. Hozzáadjuk a krumplit, botmixerrel pürésítjük, ha szükséges hígitjuk vízzel, sózzuk, borsozzuk, a tetejére egy kávéskanál tejszínt löttyintünk. Pogácsával vagy más medvehagymás péksüteménnyel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése