Egy igazi ünnepi vendégváró egytálétel, amiben végre nincs hús és szezonális is, hiszen ilyenkor sütőtököt kell enni sütőtökkel. A sütőtök és a spenót íze nagyon jól összejön a kecskesajtos besamel mártással, a tetején pedig a pirosra sült cheddar sajt... hát több, mint jó. Ha az időnk engedi gyúrjunk hozzá házi tésztát!
Hozzávalók:
- 60 dkg sütőtök
- 10 dkg spenót
- egy nagy marék friss zsályalevél
- Egy kis marék friss rozmaring
- 5 dkg lágy kecskesajt
- 15 dkg cheddar sajt
- 4 dkg liszt
- 7 dl tej
- 6 dkg vaj
- 25 dkg lasagne tészta
- olívaolaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
- Egy sütőtöknek a hosszúkás, keskenyebbik végét meghámozom és vékony karikákra vágom, sütőpapírra bélelt tepsibe teszem és 20 perc alatt elősütöm 180 fokon.
- Ezalatt elkészítem a besamel szószt: egy lábasban összeolvasztok 6 dkg vajat és evőkanál olívaolajat, beledobom a friss fűszereket és pár percig sütöm benne. Kiveszem őket, és beleszitálom a lisztet, csomómentesre elkeverem, majd félrehúzom a tűzhelyről és folyamatos kevergetés mellett felöntöm fokozatosan tejjel, végül beleolvasztom a kecskesajtot és szerecsendióval ízesítem
- Egy üvegtálat kivajazok, majd az aljára öntök egy keveset a besamel mártásból erre kerül egy réteg lasagne lap, erre pedig egy réteg sütőtök és a tetejére egy rétegben spenótlevelek. Erre megint szósz kerül, majd újra lasagne lap és a zöldségek. Négy rétegben már szépen mutat, a tetejét pedig szórjuk meg a lereszelt cheddar sajttal. 180 fokon körülbelül fél óra alatt készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése