Ez a menü összeállítás egy óra alatt minden különösebb erőfeszítés és kapkodás nélkül elkészíthető, ennyi időt pedig egy jó ebédért vagy vacsoráért még a legnagyobb melegben is megéri a konyhában eltölteni.
Uborka krémelves füstölt lazaccal
Nyáron gyakran készítek uborkakrémlevest és eddigi a legfinomabbra egy Stahl Judit recept alapján sikerült. A füstölt lazac remekül illik a a hideg, kapros joghurtos-tejszínes ízhez és tartalmasabbá teszi, nagyon párosítás.
Hozzávalók:
- 2 szál kígyóuborka
- 4 dl joghurt
- 1 dl tejszín
- 1 dl víz
- egy csokor friss kapor
- só
- bors
- egy evőkanál olívaolaj
- 50 g füstölt lazac
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, a tejszínnel, tejjel, vízzel összeturmixoljuk, hozzáadjuk az olíva olajat, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne a az apróra vágott kaprot. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljanak az ízek, tálaláskor egy vékony szelet füstölt lazacot teszünka közepére és megszórjuk friss kaporral.
Sörtésztában rántott, töltött cukkinivirág joghurttal, rántott cukkini
A sörtésztában rántott cukkini virág az egyik nyári kedvencem, különleges, mégis öt perc elkészíteni, általában előételnek készítem az ebédhez. Görög ismerősöm szerint - akinél az egyik legfinomabb rántott cukkini virágot ettük - hajnalban kell leszedni, mert akkor van leginkább nyitva a virág, én vagy aznap reggel szedem le, vagy közvetlenül azelőtt, mielőtt elkészíteném a kis cukkinivel együtt, amit szintén sörtésztába mártva rántok ki.
Hozzávalók:
- 4 darab cukkini virág és bébi cukkini
- 4 kis darab kemény sajt
- 150 gramm liszt
- egy kávéskanál száraz élesztő
- egy dl sör
- csipet só
- egy tojás
- két dl natur joghurt
Elkészítés:
Elkészítjük a sörtésztát: 150 gramm lisztet összekeverjük a sóval, a száraz élesztővel, egy dl sörrel, két dl langyos tejjel, majd hozzáadjuk a felvert tojást is. A cukkini virágot megmossuk, lecsöpögtetjük, majd papírtörlővel óvatosan szárazra törölgetjük. Egy kis bemetszést ejtünk az oldalán ahol belerakjuk a sajtot. Egyenként belemártogatjuk a sörtésztába és forró olajban hirtelen kisütjük. A joghurtot sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint zöld fűszerekkel is ízesíthetjük.
Koktélparadicsomos, zöldfűszeres taglietalle
Ez egy nagyon könnyű nyári tészta, amiben a friss, érett koktélparadicsom dominál, a tészta és a sajt csupán kiegészítő, amelyek kiemelik és összekötik a fűszernövények és a paradicsom harmonikus ízeit.
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 szem koktélparadicsom
- 150 g mascarpone vagy más tejszínes krémsajt
- 50 g parmezán
- Friss kakukkfű, oregánó, bazsalikom
- Fél dl tejszín
- 250 g tészta
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, egy csepp olajat öntünk a főző vízhez, így biztosan nem fog letapadni az edény aljára. Serpenyőben egy kevés olívaolajon egészben megfuttatjuk a koktélparadicsomokat, éppen csak annyira, hogy "megizzadjanak" majd félre tesszük őket, majd ugyanebben a serpenyőben megolvasztjuk a krémsajtot, hozzáadjuk a tejszínt és a zöldfűszereket, majd összekeverjük a tésztával. A tetejére rakjuk a paradicsomokat és a parmezánból vágott vékony szeleteket.
Málnás túrókrém
A recept itt található: http://vasarnapiebed.blogspot.hu/2013/08/friss-gyumolcsos-turo-desszert.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése