Egy klasszikus, de nem kakaóval és cukorral, hanem fahéjjal, mézzel és gyümölcsökkel. Öt perc, mégsem vajas kenyér a vacsora és biztos siker a felnőtteknél is. Legalábbis nálunk.
Hozzávalók:
- Tej
- Búzadara
- Körte
- Alma
- Fahéj
- Méz
Elkészítés:
A forró tejhez folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát és megfőzzük benne. A felkockázott gyümölcsöket egy kis serpenyőbe rakjuk és meglocsoljuk mézzel, pár perc alatt puhára pároljuk fedő alatt, majd meghintjük fahéjjal. A tejbegrízben is elkeverünk egy kevés mézet és fahéjat, majd a tálaláskor tetejére öntjük a mézes sült gyümölcskockákat. A méz helyett juharszirupot is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése