2013. szeptember 22., vasárnap

Barackpüré télire


Egy anyuka ismerősöm mesélte, hogy a kicsi gyerekének tavaly úgy tett el télire őszibarackot, hogy egészen egyszerűen leturmixolta, rottyantott rajta egyet és dunsztolta. Milyen egyszerű és mégis zseniális ötlet! Mennyivel jobb módszer ez a fagyasztásnál, nem foglalja a helyet a mélyhűtőben és még kiolvasztani sem kell. Jó lesz elővenni a hideg téli hónapokban és levest készíteni belőle, vagy joghurtba-túróba belekeverve egészséges és finom uzsonnát adni a gyerekeknek. Rögtön kipróbáltam és tényleg szinte semmi erőfeszítést nem igényel ez a művelet, anyaként pedig külön öröm, hogy télen is adhatok adalékmentes, valódi gyümölcsöt a kislányomnak.

Hozzávalók:

  • Érett, lédús őszibarack
  • Üvegek
  • Nátrium-benzoát
  • Citrom


Elkészítés:

Az őszibarackokat forró vízbe dobjuk, majd hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját. Ezután kiszedjük a magját, összeturmixoljuk és felforraljuk. Egy kevés citromlevet adunk hozzá, ettől szép marad a színe és 100 fokos sütőben előmelegített üvegekbe merjük, celofánt teszünk a tetejére, majd erre kerül a nátrium-benzoát végül a tető és  dunsztba tesszük. Ha nem kisbabának készítjük, megbolondíthatjuk levendulával, rozmaringgal, vaníliával vagy reszelt citrom és lime héjával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése