2013. szeptember 27., péntek

Vaníliás-gyömbéres alma-körte kompót


Nem csak finom, hanem szemet gyönyörködtető látvány is egy üveg alma-körte kompót, amely nagyon jól illik egy szelet csokitorta vagy muffin mellé, de önmagában is megállja a helyét. Nagyon egészséges, hiszen mézzel készül, lábadozó betegeknek, nátha, köhögés, meghűlés esetén egy kis tál langyos kompót kiváló immunerősítő. Ha dunsztoljuk, akkor hónapokig eláll és télen is elővehetjük, így  a zordabb napokon, amikor kimozdulni sincs kedvünk egy pléd alá bekucorodva elkanalazgassuk a napsütéses őszi napok emlékén elmélázva...

Hozzávalók:
  • 4 alma
  • 4 körte
  • egy rúd vanília
  • méz
  • egy citrom leve és reszelt héja
  • 1-2 cm gyömbér


Elkészítés:
A körtét és az almát felkockázzuk, egy lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy két ujjnyira ellepje. Ízlés szerint annyi mézet teszünk hozzá, hogy jó édes, kissé szirupos legyen, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a reszelt gyömbért és a vanília rudat és a kikapart magjait, majd puhára főzzük a gyümölcsöket benne. Ha nem dunsztoljuk hűtőben tárolva egy hétig eláll. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése