2016. április 11., hétfő

Segítsüti 2016 április 11-14: Narancsos csokoládétorta


A Segítsüti 2016 tavaszi kampányára ezzel a csokoládétortával készültem, amelyet Ugron Zsolna Hét évszak című szakácskönyve ihletett. Nagy kedvencem, mert hasonló a francia csokoládétortához és mégis ad neki egy plusz kis csavart a narancshéj. 

LINK, ahol licitálhattok rá : http://segitsuti.hu/sutiarveres/licitek

A torta személyesen Budapesten és Pécsett vehető át, de szívesen postázom is az országon belül bárhová. 

A Segítsütiről és az árverésről részletek itt találhatóak.

Recept:

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 100 g narancsos étcsokoládé (nálam két kedvenc van, a Lindt és a Stühmer)
  • 60 g holland kakakó (cukrozatlan keserű kakaó)
  • 200 g nádcukor
  • két narancs héja
  • 9 tojás
  • 160 g vaj


Elkészítés:

A vajat a csokoládéval vízgőz felett összeolvasztom. Ezalatt a tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a cukorral és belereszelem az egyik narancs héját. (Előtte a narancsot szódabikarbónás vízbe áztatom pár percre, ez leszedi a vegyszert róla.) A fehérjéket kemény habbá verem. Miután felolvadt a csokoládé és a vaj, hozzákeverem a kakaóport majd az egészet a cukros tojássárgájához keverem és óvatosan beleforgatom a fehérjehabot. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett 26 centiméteres tortaformába öntöm és 170 fokon 45 percig sütöm. Ha készen van, kiveszem a  sütőből és azonnal hidegre teszem. Amikor kihűlt meghintem porcukorral és réreszelem a másik narancs héját. Háztáji tejszínhabbal kínálom... 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom tortának látszik, én szívesen megkóstolnám. :-)

    VálaszTörlés