A Segítsüti 2016 tavaszi kampányára ezzel a csokoládétortával készültem, amelyet Ugron Zsolna Hét évszak című szakácskönyve ihletett. Nagy kedvencem, mert hasonló a francia csokoládétortához és mégis ad neki egy plusz kis csavart a narancshéj.
LINK, ahol licitálhattok rá : http://segitsuti.hu/sutiarveres/licitek
A torta személyesen Budapesten és Pécsett vehető át, de szívesen postázom is az országon belül bárhová.
A Segítsütiről és az árverésről részletek itt találhatóak.
Recept:
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- 100 g narancsos étcsokoládé (nálam két kedvenc van, a Lindt és a Stühmer)
- 60 g holland kakakó (cukrozatlan keserű kakaó)
- 200 g nádcukor
- két narancs héja
- 9 tojás
- 160 g vaj
Elkészítés:
A vajat a csokoládéval vízgőz felett összeolvasztom. Ezalatt a tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a cukorral és belereszelem az egyik narancs héját. (Előtte a narancsot szódabikarbónás vízbe áztatom pár percre, ez leszedi a vegyszert róla.) A fehérjéket kemény habbá verem. Miután felolvadt a csokoládé és a vaj, hozzákeverem a kakaóport majd az egészet a cukros tojássárgájához keverem és óvatosan beleforgatom a fehérjehabot. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett 26 centiméteres tortaformába öntöm és 170 fokon 45 percig sütöm. Ha készen van, kiveszem a sütőből és azonnal hidegre teszem. Amikor kihűlt meghintem porcukorral és réreszelem a másik narancs héját. Háztáji tejszínhabbal kínálom...
Nagyon finom tortának látszik, én szívesen megkóstolnám. :-)
VálaszTörlés