2015. augusztus 7., péntek

Levendulás sült barackkal töltött palacsinta

Levendulával sült barackos palacsinta. Egy kevés vaníliával. A palacsintatésztában barnavajjal. Vaníliafagyival. Anyukám fodros szélű levendulás tányérjáról.


Hozzávalók:

Barackos töltelékhez:

  • Hat-nyolc nagy őszibarack, sárga és fehér húsú is legyen közte
  • Tíz-tiznekét szem kajszi barack
  • Egy-két ág levendula, a levele is
  • Egy rúd vanília vagy egy csomag vaníliás cukor
  • Kevés vaj
Palacsintatésztához (nekem ebből 14-16 darab nagy palacsinta lesz)

  • 450 g liszt
  • 3 tojás
  • 9 dl tej
  • Egy dl szóda
  • Két-három evőkanál barnacukor vagy méz
  • 50g vaj

Elkészítés:
A palacsintatészta összetevőit turmixgéppel összekeverem, majd a vajat megbarnítom és átszűrve a palacsintatésztához adom. Hagyom állni egy órát.
Az őszibarackokat meghámozom, majd a kajszikkal együt kimagozom, félbe, negyedekbe vágom, és az egészet egy kivajazott hőálló üvegedénybe teszem. Meghintem vaníliás cukorral vagy hozzákeverem a vaníliarúd kikapart magját és meglocsolom mézzel, végül rámorzsolom a levendula virágait és apróra tépett leveleit. 20 perc alatt 200 fokon megsütöm. A palacsintatésztát kisütöm majd megtöltöm a sült barackkal és vaníliafagyival tálalom. Befőttes üvegbe elrakható akár egy hétig is a sült barack, remek kompót és befőtt helyett húsokhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése