2016. január 22., péntek

Spenótos-tonhalas szendvics



A képeken még bodzacsokor díszíti az asztalt, mert egy tavaszi ebédkor készült a maradék zabpelyhes párnákból, amelyeket előző estére sütöttem. Éppen bodzaszörpöt főztem, így ezt tálaltam a délben hazaeső férjemnek ebéd gyanánt. Nem volt ellenvetése...

Hozzávalók:

  • Két ciabatta, egy kisebb baguette félbe vágva vagy bármilyen laposabb, sűrűbb tésztájú zsemleszerű péksütemény
  •  20 dkg friss spenót levél megmosva, lecsöpögtetve
  • egy nagy tonhalkonzerv
  • egy póré hagyma vagy pár szál újhagyma karikára vágva
  • egy gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • köretnek saláta


Elkészítés:

Előmelegített sütőben kissé megsütöm a péksüteményt, amit szendvicsnek szeretnék használni. Minden péksüteménynél érdemes bevetni ezt a trükköt a fogyasztása előtt, mert így olyan lesz, mintha frissen sütötték volna (éttermi melegen tálalt friss kenyerek titka is ez, persze az sem árt ha valóban friss, de akkor is érdemes rásütni). Egy magas falú serpenyőben 4 evőkanál olívaolajat hevítek majd ráreszelem a gerezd fokhagymát és rádobom a karikára vágottt hagymát, megfuttatom rajta és beleteszem a spenótot is, ráteszem a fedőt és hagyom 3-4 perc alatt megfonnyadni, egyszer átkeverem közben. Ha kész szűröbe teszem, hogy lecsöpögjön majd a szendvicsbe helyezem, rá a lecsöpögtetett tonhalkonzervet és kész is. Friss salátával tálalom, olívaolaj, citrom, fehér balzsamecettel meglocsolva, ha kísérletezős kedvünkben vagyunk kipróbálhatjuk a balzsamecet helyett egy kevés bodzaszörppel is az öntetet...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése