2013. október 9., szerda

Őszi csemege: sült alma és sütőtök, pirított dióval, zsályával és rozmaringgal


Ezt a csemegét akkor szoktam készíteni, ha egy fárasztó nap után este már csak ahhoz van kedvem, hogy egy pléd és egy tea kíséretében a kanapén összebújjak a férjemmel és beszélgessünk vagy nézzünk egy jó filmet. Bedobom a  sütőbe és amíg leteszem a kislányunkat aludni és lezuhanyzom már kész is. A finom sült rozmaringos-diós illat megalapozza a hangulatot egy igazi otthonos, meghitt estéhez.

Hozzávalók:
  • Fél kiló sütőtök
  • Három szál friss rozmaring
  • Egy marék friss zsálya levél
  • Egy marék dió
  • Egy alma
  • Kevés méz


Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítem, a sütőtököt meghámozom, felkockázom, az almát szeletekre vágom, ráhalmozom egy sütőpapírral bélelt tepsire és rácsorgatok egy kevés mézet. A rozmaring ágakat és a zsálya leveleket is ráhelyezem és az egészet alaposan meglocsolom olívaolajjal, majd rászórom a diót és nagyjából 20-25 perc alatt megsütöm. Addig kell sütni, amíg a sütötök teteje enyhén karamellizálódni kezd.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése