2014. március 17., hétfő

Cukorborsó krém

Lassan kezdődik a  cukorborsó szezon, bár a magyar borsóig még van egy hónap, de ilyenkor már megjelenik az olasz cukorborsó a zöldségesek standjain, aminek egyszerűen nem bírok ellenállni. Egyrészt ki vagyok már éhezve az ízére, a színére, másrészt akárki, akármit mond az olasz cukorborsó jó. És nagyon drága. Ezért a borsófőzeléknek még nem állok neki, de a borsókrém már két marékból meg van, és a vacsoraasztalt is tavasziasabbá varázsolja.


Elkészítés: 400 gramm hüvelyes borsót fejtsünk ki, mossuk meg majd dobjuk pár percre forrásban lévő sós vízbe. Amikor kivesszük, rögtön rakjuk jeges vagy hideg vízbe, ezután turmixoljuk pépesre, ízesítsük mentával, vagy borssal. Kenyérre kenve, esetleg egy kevés pármai sonkával kiegészítve könnyű vacsora lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése