2014. március 24., hétfő

Spenótos-medvehagymás mini lepénykék

Egy tökéletes hétköznapi vacsora. Nálunk mindenki szereti, így biztosan teli találat, ha ezt teszem az asztalra, gyorsan elkészíthető és sok-sok spenót "belerejthető", tehát még egészséges is. A tortilla lapot süthetjük magunk is, akkor vagy negyed órával tovább tart a folyamat, ami még mindig vállalható szerintem. Mivel hozzájutok házi készítésű, friss tortilla laphoz, így azon kevés alapanyagok közé tartozik, amit készen szerzek be és mindig tartok belőle a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g friss spenót
  • Egy nagy csokor medvehagyma
  • 150 ml natúr joghurt
  • Parmezán vagy kecskesajt
  • Olíva olaj


Elkészítés:

A tortilla lapokat félbe vágjuk majd ráhelyezzük a parmezán szeleteket (reszelhetjük is) vagy kecskesajtot, vagy bármilyen más sajtot, ami éppen a hűtőben van. Erre kerülnek a spenót levelek majd megint egy réteg sajt, majd félbe hajtjuk és egy felforrósított olíva olajjal kikent serpneyőben, mindkét oldalát roppanósra sütjük. Kínáljunk mellé natúr joghurtot mártogatósnak, amit zöld fűszerekkel, borssal ízesíthetünk. Elkészíthetjük rukkolával is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése