2015. június 16., kedd

Cseresznye fagyi





Mindig is vágytam egy fagyigépre. Imádom a fagyit, és nagyon sokat eszünk nyáron, viszont a fagyiárusoknál kapható fagyik általában csapnivalóak. Egyébként lehet, hogy nem nálunk vannak a legjobb éttermek, hogy bizonyos alapanyagok beszerezhetetlenek és városunk más okokból sem szerepel a kulináris toplistákon.  De a világ egyik legjobb fagyija Pécsett kapható, ezt nyugodtan kimerem jelenteni és bárki elhiheti, hogy e megállapítást körültekintő, szorgos, évekig tartó fagyievés előzte meg.
Nagy meglepetésemre és örömömre anyukám tegnap hazaállított egy fagyigéppel. Persze rögtön beüzemeltük és ki is próbáltunk egy egyszerű cseresznyés változatot. A fagyikészítés konzekvenciái: tényleg olyan könnyű, mint amilyennek tűnik. Összekeverjük a hozzávalókat, belerakjuk a gépbe, ami lehűti, keveri és röpke harminc perc alatt elkészíti a fagyit. Az egyetlen rossz hír, hogy túl kicsi az üst, kell még legalább egy. Vagy inkább kettő...



Hozzávalók:

  • 120 g kimagozott cseresznye
  • 250 g túró
  • Három evőkanál mascarpone
  • Hat evőkanál nyírfacukor (vagy ízlés szerint)
  • 120 g natúr joghurt
  • Két dl házitejszín
  • Egy evőkanál citromlé


Elkészítés:

A tejszínt habbá verjük, a többi alapanyagot berakjuk a turmixgépbe és összeturmixoljuk, majd a tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk és berakjuk a fagyigépbe. Ennyi. Tényleg ennyi.

Akkor hogyan lehetséges az, hogy nem minden fagyi jó? - A válasz az alapanyagokban rejlik. Mint mindig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése