2014. április 11., péntek

Medvehagyma krémleves


Tombol a medvehagyma szezon, a piacon egy kis csokorért 150 Forintot is elkérnek. Ha nincs időnk felmenni szedni, akkor megéri, hiszen nagyon rövid ideig van csak, hihetetlenül egészséges, és persze finom is. Minden nap az asztalunkra kerül valamilyen formában, vagy az omlettban, vagy tésztán pestóként, levesként, főzelékként... Nem tudjuk megunni.

Hozzávalók:

  • 4 nagy csokor medvehagyma
  • 4-5 szál újhagyma
  • Fél póré hagyma
  • 70 g vaj
  • Kevés olíva olaj


Az újhagymát és a póréhagymát karikákra vágom, megfuttatom egy kis olajon, majd hozzáadom a csíkokra vágott medvehagymát és a vajat, és fedő alatt puhára megpárolom. Felöntöm vízzel és amikor gyöngyözni kezd összeturmixolom. Nem szűröm át, hanem tényleg nagyon alaposan átturmixolom, hogy ne maradjanak benne darabok. Egy mokkáskanál háztáji tejszínnel kínálom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése