2015. február 13., péntek

Amerikai palacsinta - Miért jó?









A hétvége a pihenésről szól. Arról, hogy együtt vagyunk, egymásra figyelünk, kikapcsolunk és lehetőleg kikapcsoljuk azokat a dolgokat, amelyek ebben megzavarhatnak. A telefont. Nem olvasok emailt. Nem beszélünk olyan témákról, amelyek kellemetlenek, mint például mikor hívjuk ki ezt vagy azt a szerelőt vagy mikor lenne alkalmas elvinni a kocsit szervízbe. (Soha.) Nem megyünk nagybevásárolni, és nem ilyenkor intézzük az elintéznivalókat, inkább legyen egy hétköznap nehezebb vagy zsúfoltabb, de a hétvége szabad. - Ezért is szeretem ha a szombat reggel valami finomsággal indul. Amerikai palacsintával, croissanttal, császármorzsával. Vagy bármivel, ami finom és édes. A tésztáját van, hogy már előző este kikeverem és egy kis kancsóban beteszem a hűtőbe, így másnap csak fel kell forrósítani a serpenyőt, amíg kisülnek a kis korongok, addig szezontól függően elkészíteni a hozzávalókat, ami télen többnyire juharszirup, banán és nutella,  méz-dió-fahéjas vaj, nyáron pedig gyümölcs-tejszínhab-mascarpone variácók, és negyed órán belül az asztalon is a reggeli. Mi pedig odaülünk fürdőköppenyben, kócosan, boldogan a tudattól, hogy előttünk 48 óra, ami ritka kivételektől eltekintve csak a miénk. Hát ezért jó. Nem csak a juharszirup és a nyáron készített eperlekvár miatt, hanem mert az ízében benne van a hétvége ígérete is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése