2015. február 3., kedd

Grillezett zöldséges, csirkés-sajtos melegszendvics


Hogyan lehet 20 perc alatt olyan vacsorát az asztalra tenni, ami meleg, egészséges és persze finom is? Az alábbi étel jó példa rá, ajánlom mindenkinek, akinek van otthon zöldség, sült vagy főtt csirke és sajt a hűtőben, és jól jön néhány reggelről megmaradt zsemle, kifli vagy más péksütemény is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 zsemle
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 cukkini
  • mozzarella vagy más sajt, de nem a mozzarella golyó, ami vízben ázik, mert az eláztatja a melegszendvicset. Én a cserpes fonott mozzarelláját raktam rá.


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a félbevágott zsemléket megpirítjuk benne, ezalatt a zöldségeket meghámozzuk és vokony szeletekre vágjuk. Egy felhevített serpenyőben zsiradékon (olíva olaj vagy kókuszzsír esetleg más zsír) meggrillezzük, de csak éppenhogy, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. A sajtot és a csirkét vékony szeletekre vágjuk. Ha a zöldségek készen vannak, a zsemléket megfuttatjuk a serpenyőben azon a zsiradékon, amin a zöldségek sültek (ilyenkor nagyon finom lesz, ha zsírt használunk) és ráhelyezzük a sajtot, a csirkét és visszatoljuk a sütőbe, annyi időre, hogy megolvadjanak a sajtszeletek. Kivesszük, ráhelyezzük a grillezett zöldségeket és tálaljuk az éhező várakozóknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése