2013. augusztus 15., csütörtök

Görögdinnyéből leves és hűsítő nyári koktél



A jéghideg dinnyeleves jóleső hűsítő a kánikulában, amellett igazi jolly joker is, mert az ebédről megmaradt levest egy kis prosecco-val vagy pezsgővel megbolondítva este frissítő koktélként szolgálhatjuk fel.

Fél dinnyét kimagozunk, egy marék mentalevéllel összeturmixolunk és hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét. Egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk és jéghidegre hűtjük. Levesként tálalva egy deci száraz fehér bort vagy pezsgőt adunk hozzá közvetlenül tálalás előtt. Ha koktélt készítünk 2:1 arányban keverjük a  dinnye levet és a bort. Pezsgős vagy boros pohárba jégkockákat teszünk, félig öntjük a dinnyelével, majd rátöltjük a száraz bort vagy pezsgőt, esetleg prosecco-t. Vigyázat, könnyű sokat meginni belőle...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése