2015. szeptember 28., hétfő

Fügés, körtés, almás őszi saláta juharszirupos, citromos öntettel




Kiváló köret sajtok, bruschetták, húsok mellé, ha sajtot teszünk bele önállóan is megállja a helyét. A kislányom, a férjem és mindenki szereti, aki eddig kóstolta, olyanok is, akik nem különösebben gyümölcs rajongók, mint én. A fehér balzsamecettel, citrommal és juharsziruppal bolondított dresszing csodát művel az egyszerű Lollo salátával. 

Hozzávalók

  • Egy fej lollo saláta
  • Két lédús, érett körte
  • Egy savanykás alma
  • 6-8 szem füge
  • Egy marék friss dió megpirítva


A salátaöntethez
  • Fél citrom leve
  • Öt evőkanál fehér balzsamecet
  • Hét evőkanál olívaolaj
  • Négy evőkanál juharszirup


Ízlés szerint variálhatóak az arányok, én igazából sosem mérem, csak öntöm és kóstolom.

Elkészítés

A salátát apró darabokra tépjük vagy vágjuk, meglocsoljuk az öntettel és jól átforgatjuk benne. A körtét és az almát apró kockákra vágjuk és elkeverjük benne, a fügét vékony szeletekre vágva a tetejére halmozzuk és megszórjuk a pirított dióval.  

Mi sült brie sajt mellé ettük, amit egyszerűen egy öntött vas serpenyőben 180 fokon tíz perc alatt megsütöttem egy kevés juharsziruppal meglocsolva a tetejét. 

Könnyű őszi vacsora, könnyű a háziasszonynak és a gyomornak is...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése