2015. október 2., péntek

Piacnap



Ámulatba ejtő, hogy milyen esztétikai élményt képesek nyújtani az élelmiszerek, amelyeket alapvetően ízükért szeretünk. Nem csak egészséges és finom a szezonális táplálkozás, hanem évszaknak megfelelő hangulatot varázsol az otthonunkba. Egy tál őszi gyümölcs dióval, szelídgesztenyével, vidám sárga mindenféle alakú, formájó tökök vagy egy kis csokor csipkebogyó, nem csak finom alapanyagok, hanem gynyörűen mutatnak a konyhaasztalon vagy ablakban. 

A mai piacozásra a kislányom is elkísért, teleraktuk a babakocsit mindenféle jóval, nagyon élveztük mind a ketten. Megmutattam neki a diót egészben, hogyan lesz belőle az a dióbél, amit úgy szeret, hoztunk is haza egy kis zacskót héjastul a kiskonyhájába, a sajtosnál füstölt kecskesajtot kóstolt, és alig várja már, hogy megsüssük a gesztenyét, ami nem kipikopik készítésére való, hanem meg is lehet enni. A közös piacozás szuper gyerekprogram, persze megfelelő gyakorisággal, nem hetente, de havonta egyszer vagy évszakonként pár alkalommal érdemes együtt elmenni. 

Aki szemfüles talál szelídgesztenyét már 800 Forintért kilóját, apró szemű, de hibátlan fényes. Fügét mrá vadászni kellett és az apró kis paradicsomok sem voltak már mindenütt...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése