2015. október 6., kedd

Kéksajtos-diós tészta


A világ legegyszerűbb receptje. Saját recept, egyszer csak úgy összedobtam, bár biztosan létezik ez az étel tőlem függetlenül is. Egyszerű és pár perces étel, de ha házi tésztával készítjük akkor egy elegáns randivacsoraként vagy vendégvacsoraként is megállja a helyét. Ha meg farfalle tésztával, ahogy én tettem, akkor öt-hat perc alatt megvan az igencsak finom, szezonális és mégis ínyenc ebéd, pontosan annyi idő alatt, amíg megfő a tészta.

Hozzávalók négy személyre


  • 15 dkg kéksajt
  • 3 dl tejszín (lehetőleg cserpes vagy más háztáji)
  • bors, szerecsendió
  • 15 dkg dió megpirítva
  • 200 gramm száraz tészta


Elkészítés

Feltesszük a vizet forrni a tésztához, egy lapos serpenyőben illatosra pirítjuk a diót, közben egy magasfalú serpenyőben felforraljuk a tejszínt, nagy lyukú reszelővel belereszeljük a kéksajtot, kis lángon, állandó kevergetés mellett hagyjuk benne elolvadni. Ha kész félrehúzzuk, friss borsot őrölünk bele és szerecsendiót reszelünk hozzá, majd a dió kétharmadát elkeverjük benne a maradékot pedig a tálaláskor a tetejére szórjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése