2015. október 13., kedd

Füstölt kecskesajtos-csirkés tagliatelle dióval és körtével




A férjem szerint ez a legjobb tészta, amit valaha csináltam. Talán. Én nem tudok sosem olyat teljes őszinteséggel kijelenteni, hogy ez vagy az a legjobb, mert mindig azért rajongok, ami éppen szezonális. Most a körtéért és a dióért, na meg a gesztenyéért és a tökért. A szőlőért és a fügéért. De tavasszal már biztosan úgy fogom gondolni, hogy a spárgás rizottónak nincsen párja. Mindenesetre tényleg jó.  Nekem azért ízlik, mert annyira benne van az ősz. A füstölt kecskesajt, a karamellizált körte aranysárga kockái között, a pirított dió... A férjem enyhe félmosollyal megjegyezte: "Tudod mi lenne még jó bele? Egy kis füge. Vagy szőlő" Hát igen. Akár.

Hozzávalók:

  • 3,5 dl tejszín
  • 3 nagyobb körte felkockázva
  • 10 dkg pirított dió
  • Egy sült csirkemell fele felkockázva
  • Olívaolaj
  • Szerecsendió, bors
  • 10 dkg füstölt kecskesajt


Elkészítés:

Felteszem a tészta vizét forrni, a forró lobogó vízbe egy kevés olajat és egy csipet sót teszek, majd megfőzöm a tésztát pár perc alatt. Közben a tejszínt felforralom, nagylyukú reszelővel belereszelem a sajtot, állandó kevergetés mellett hagyom elolvadni benne, majd friss szerecsendiót reszelek bele és borsot őrlök rá. A körte kockákat egy kevés vajon megsütöm, a csirkemell kockákat olívaolajon kicsit megpirítom. A tejszínes-sajtos mártáshoz keverem a csirkemellet majd megforgatom benne a tésztát, ezután hozzákeverem a diót is, de egy keveset tegyünk félre. A tálaláskor a  tészta tetejére halmozom a maradék diót és a sült körte kockákat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése