2015. október 7., szerda

Spenótfőzelék kolbásszal


A spenótfőzelék jó, és sajnálom, hogy ezt bizonygatni kell. Ki a felelős ezért? A zöld szín, a pürés állag, vagy egyszerűen a menzai koszt és a sok nem jól elkészített, gyerekként belénk diktált főzelék. Nem tudom. Pedig olyan egyszerű. Annyira nagyon-nagyon. És mégis, mennyire el lehet rontani. Íme egy változat, anyukám elkészítési módján változtattam egy egészen picikét, de a kenyérrel dúsítás tőle van, és ebben rejlik a lényeg. 
Egyébként egyáltalán nem kötelező teljesen pürésíteni, lehet csak egy részét is, ha a leveleket apró kockára vágjuk és úgy pároljuk. Így még gusztább is talán, csak nekem a gyerekek miatt így egyszerűbb és persze gyorsabb.

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss spenót
  • 6 gerezd fokhagyma (lehet akár nyolc is)
  • 3 dl tej
  • egy dl tejszín
  • 4-5 szelet maradék baguette, barna kenyér, zsemle kifli, akármi jó bele
  • só, bors, szerecsendió


Elkészítés:

A tejet a tejszínnel felforraljuk és belerakjuk a kenyeret, kiflit, zsemlét apró darabokra vágva. Hamar beszívja a forró tejet, nem kell órákig áztatni. A spenótleveleket leszárazzuk, alaposan megmossuk. A fokhagymát lereszeljük egy pillanatra megfuttatjuk olajban és erre rakjuk a senótot, fedő alatt megfonnyasztjuk, pár percig pároljuk, majd belekanalazzuk a turmix gépbe és hozzáadjuk a tejes kenyeret. Elturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá, és készen is van. Sült kolbásszal, tojással, oldalassal, bármivel. Magában is. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése