2014. május 10., szombat

Epres-bodzás limonádé





Ahogy beköszönt a nyárias idő, tehát már kinyitjuk a napernyőt és előkerülnek a szekrényből a rövidnadrágok, úgy kezdek el egyre gyakrabban gondolni a limonádéra. Aztán a gondolatot nemsokára tett is követi, így készült el délután az első idei limonádé, amiben citrom nem, de annál több eper és bodza került. 

Hozzávalók fél literhez:

30 dkg eper
10 bodzafej
Két teáskanál cukor

Elkészítés:

Egy kis kancsóba belerakjuk az epret és a bodzát, ráhintjük a cukrot és felengedjük kétszer annyi vízzel. Egy fakanál vagy mozsártörő vagy bármi más alkmas dologgal pépesre nyomkodjuk az epret és a bodzavirágokat. Ezután sz egészet átpasszírozzuk egy kis lyukú szűrőn és kész is. Rakhatunk hozzá jégkockát is, nekem azért annyira még nem volt ma melegem...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése