2015. március 22., vasárnap

Medvehagyma krémleves


Ha valaki igazán medvehagymásat szeretne enni, az medvehagyma krémlevest készítsen. Az alábbi hozzávalókból alig valamivel több, mint két személynek elegendő mennyiség lesz, és nem sok más étellel eszünk meg egyszerre húsz-huszonöt dkg medvehagymát.

A blogon már szerepel egy medvehagyma krémleves, ez a mostani recept, kevésbé lesz "zöld" a krumpli miatt, lágyabb, testesebb az ízvilága.

Hozzávalók
  • 50 dkg medvehagyma
  • Egy közepes szem krumpli
  • Egy póréhagyma
  • Tejszín
  • 40 g vaj
  • Egy liter húsleves alaplé
  • Bors
  • Olívaolaj


Elkészítés:
Egy kisebb lábasban vizet forralunk, és a kockára vágott krumplit puhára főzzük benne. Egy magas peremű serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát, majd rádobjuk a vajat és a medvehagymát jól átkevergetve, fedő alatt egy percig pároljuk. Ezután felöntjük a húslevessel és forrás után még pár percig főzzük. Hozzáadjuk a krumplit, botmixerrel pürésítjük, ha szükséges hígitjuk vízzel,  sózzuk, borsozzuk, a tetejére egy kávéskanál tejszínt löttyintünk. Pogácsával vagy más medvehagymás péksüteménnyel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése