2015. március 23., hétfő

Medvehagymás papardelle


Semmi különös. Csak a medvehagyma és a frissen kifőtt tészta ízére vágytam, minden csavar nélkül. A sűrű, krémes házitejszín tökéletesen kiemelte és mégis lágyította a vadon nőtt medvehagyma natúr, erdei ízét. Gyorsabb, mint egy vajaskenyeret megkenni. Na jó, azért ez túlzás, legalább két perccel tovább tart.

Hozzávalók két személyre

  • 180 g friss tagliatelle
  • 250 g medvehagyma
  • 2 dl tejszín
  • Bors, olívaolaj, szerecsendió,
  • Snidling a  tetejére


Elkészítés
Felteszek vizzet forrni, és néhány perc alatt megfőzöm a tésztát. A vékony csíkokra vágott medvehagymát pár másodperc alatt olívaolajon megfuttatom, felöntöm tejszínnel, borsozom és egy kevés szerecsendiót reszelek rá. Összekeverem a tésztával, a tetejét megszórom apróra vágott snidlinggel és parmezánnal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése